Sponsoren

 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • A1biljarts.nl
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • de pol
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Paperclip Silvolde
 • Taveerne Tolkamer
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • HPU
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
Home Algemeen

Archief avond - Johan Hilderink kampioen en Jaap de Smit tweede

28 oktober 2016 - 30 oktober 2016

Moyenne van 1.70 tot 2.50

Aantal caramboles 70

Hier worden de uitslagen bijgehouden door wedstrijdleider Chris Jansen tijdens de finale bij biljartvereniging de NIJMAN

 

Johan Hilderink Tapperij
Gert Susebeek Nijman
Jaap de Smit Veemarkt
Cor Heuven A.B.C.
Theo Greven A.B.C.
Jolanda Looman Veemarkt
Karel Derksen Buitenmolen
Arend Pannekoek Te Pas

in de PDF hieronder de uitnodiging

Johan Hilderink en Jaap de Smit naar de gwestelijke final in Didam

________________________________________________________________________________________________________

Na twee ronden ging Johan Hilderink ongeslagen aan de leiding met winst in 17 beurten (4,11) tegen Arend Pannekoek (49/70) en winst in 40 beurten tegen Karel Derksen (49/70) aan de leiding. De speler van De Tapperij ging met het tussenmoyenne van 2,45 alleen aan de leiding gevolgd door een zestal spelers met twee partijpunten. Karel Derksen kent met 0 partijpunten en een tussenmoyenne van 1,27 een slechte start. In de derde ronde zet Jaap de Smit met 18 een geweldige serie neer maar het bleek niet voldoende om Johan Hilderink die een serie neerzette van 15 te verschalken want Jaap bleef staan bij (62/70). Zowel Arend Pannekoek als Cor Heuven blijven in de buurt van Johan Hilderink met winst voor Arend in 30 beurten tegen Karel Derksen (33/70) en winst voor Cor in 29 beurten tegen Jolanda Looman (49/70). Gert Susebeek en Theo Greven speelden in een spannende slotfase in 43 beurten gelijk.

_______________________________________________________________________________________________________

In de strijd om districtstitel libre derde klasse in Halle blijft het spannend. Even leek het er op dat Jolanda Looman voor een verrassing zou zorgen door lijstaanvoerder Johan Hilderink te verslaan want na 12 beurten had Jolanda 39 caramboles gescoord tegen Johan 16. Toen kwam de ommekeer in het voordeel van Johan met een aansluitingsserie van 40. Vanaf dat moment nam Johan het heft in handen de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen te geven met 70 caramboles in 27 beurten. Jolanda bleef steken bij (59/70). Arend Pannekoek bleef de naaste concurrent van Johan door in 38 beurten te winnen van Theo Greven (57/70). Karel Derksen won zijn eerste partij in 37 beurten van Cor Heuven (63/70). Jaap de Smit zorgde met een slotserie van 13 voor winst in 34 beurten tegen Gert Susebeek (60/70).

_____________________________________________________________________________________________________

Verslag na 5 ronden

In de vijfde ronde kende Johan Hilderink met 40 caramboles in de laatste zeven beurten een sterke winst in 17 beurten (hetzelfde aantal beurten als in de openings partij tegen Arend Pannekoek). Tegenstander was nu Theo Greven die bij 24/70 bleef staan. Naaste concurrent Arend Pannekoek ging met 31 caramboles in 15 goed van start maar nadat tegenstander Cor Heuven een tussenserieserie plaatste van 6 werd het een spannende partij waarbij Arend zijn lichte voorsprong wist te behouden want na 40 beurten maakte hij de 70 te maken caramboles vol. Cor bleef steken bij 62/70. Jaap de Smit behield de kans op de tweede plaats door in 38 beurten op 1 carambole te winnen van Karel Derksen (69/70). Ook Jolande Looman behield de kans op de tweede plaats door in 23 beurten te winnen van Gert Susebeek (36/70).

____________________________________________________________________________________________________

Verslag na 6 ronden

Met nog 1 ronde te gaan is de districtskampioen bekend! Het is Johan Hilderink van de Tapperij uit Keijenborg geworden die in 27 beurten Ger Susebeek versloeg die bij (48/70) bleef staan. De strijd om de tweede plaats is nog geheel open nadat Arend Pannekoek na een dramatische lange partij in 44 beurten met (62/70) verloor van Jolanda Looman. Met de slotronde voor de boeg heeft Jaap de Smit met 8 partijpunten een tussenmoyenne van 2,00 gevolgd door Arend Pannekoek acht partijpunten en een tussenmoyenne van 1,94. Jolanda Looman heeft 6 partijpunten en een myenne van 2,11. De partijen tussen Jolanda Looman tegen Karel Derksen, Jaap de Smit tegen Theo Greven en Arend Pannekoek tegen Gert Susebeek moeten de beslissing brengen wie samen met Johan Hilderink naar de Gewestelijke finale gaat.

____________________________________________________________________________________________________

 Einduitslag

Het is Johan Hilderink gelukt om ongeslagen kampioen libre derde klasse te worden in Halle. In de slotronde werd in 39 beurten gewonnen van Cor Heuven(65/70). Jaap de Smit won in 45 beurten van Theo Greven (58/70) en zal met de behaalde tweede plaats samen met Johan ons district vertegenwoordigen tijdens de gewestelijke finale bij Martin in Didam van 36 tot 27 novemner 2016. Johan is met 2,62 gepromoveerd naar de tweede klasse. Theo Greven en Karel Derksen speelden met 1,69 en 1,49 beneden het plaatsingsmoyenne van 1,70.