Sponsoren

 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Taveerne Tolkamer
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • A1biljarts.nl
 • HPU
 • Paperclip Silvolde
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • de pol
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
Home Algemeen

Archief - Henry de kouwer kampioen GF, Henk Brouwer 2e

19 maart 2017 - 19 maart 2017

Moyenne van 1.50 tot 2.30

Aantal caramboles 55

uitslag finale

19-03-2017 00:00 - 00:00

 

In de openingspartijen werd meteen duidelijk dat de heren er een goed weekend van willen maken. De eerste twee partijen werden binnen een uur geklaard door Bert Spijker ( 55-33 in 25 brt) en Johan Jansen (55-37 in 21 brt).  Henk Brouwer gaf zijn visitikaartje af door in 17 beurten Rutger van Dijk te verslaan (55-23). Nick Jansen won in 25 beurten van Richard Stienezen die op 40 caramboles bleef staan.


 

In de tweede ronde moest Nick Jansen zijn meerdere erkennen aan Henry de Kouwer die zijn slechte openingsparij in de benen had maar knap herstelde( 55-50 in 21 beurten) In een lange partij van 36 beurten trok Ben Spijker aan het langste eind (55-29). Johan Jansen zette Rutger van Dijk aan de kant in 25 beurten (55-28). Henk Brouwer en Ronnie Geven gingen gelijk op in hun partij. Henk eindigde in 23 beurten op 55 waar Ronnie op 43 bleef steken.


 Op de zaterdag werd door Nick Jansen begonnen met een superpartij door in 16 beurten met een serie van 17 Rutger van Dijk opzij te zetten (55-31). Op het andere biljart speelden Henry de Kouwer en Bert Spijker een spannend duel waar Henry de partij uitmaakte in 22 beurten, Bert wist de nastoot niet te maken en bleef op 2 caramboles tekort staan. Ronnie Geven wist na 33 caramboles in 13 beurten niet het niveau vast te houden, wel haalde hij de 55 caramboles maar moest wel 36 beurten laten noteren. Johan Jansen kwam stevig terug, maar moest in de nabeurt waar nog twee caramboles te gaan had zien dat de 2e bal die remise moest opleveren op een haar na te missen. Op het andere biljart streden Henk Brouwer en Richard Stienezen een stevige strijd. Bij de staand 38 - 38 kreeg Henk het op zijn heupen en produceerde een serie van 17 en gooide de deur dicht voor Richard in de 20e beurt.


 In de vierde ronde speelden Johan Jansen en Richard Stienezen tegen elkaar waar tot de 22e beurt een gelijkopgaande strijd te zien was. Richard maakte van 23e tot de 28e beurt 20 caramboles waar Johan er maar 6 tegenoverstelde. 55-44. Op het andere biljart wist er drwas een heel spannende strijd tussen Henry de Kouwer en Rutger van Dijk waar in 16e beurt 39-40 op het scorebord stond. In de 19e beurt was het 51-51. De 21e beurt was het Henry die uitmaakte en de nabeurt was aan Jurgen. deze wist er 3 te maken en strandde op de gelijkmaker en is nu laatste als enige zonder punten. Nick Jansen, technisch met van de sterkste speelde een beetje ongelukkig en hiervan profiteerde Ronnie Geven door in 25 beurten deze partij te winnen (55-41). Henk Brouwer blijft winnen door in deze ronde op voortreffelijke wijze Bert Spijker te verslaan (55-50 in 22 beurten)


 De vijfde ronde bracht voor Rutger van Dijk zijn eerste punten op zodat de hatelijke nul van het bord is
Hij speelde tegen Ronnie Geven in 25 beurten naar de 55 caramboles waar Ronnie 36 caramboles realiseerde.
Nick Jansen blijft verliezen door nu van Bert Spijker te verliezen in 23 beurten. (55-23). De partij van Henk Brouwer tegen Johan Jansen bracht een verrassing daar Johan de partij in 17 beurten uitmaakte, in de nastoot wist Henk niet meer dan 8 caramboles te scoren en er 32 moesten zijn en hierdoor Henk zijn eerste nederlaag leed. De partij tussen Henry de Kouwer en Richard Stienezen leek een makkelijke prooi voor Henry, echter Richard zette de hoogste serie neer van 18 en het werd een gelijk opgaande strijd, maar Richard had toch teveel gegeven en de stand na afloop is 55-42 in 29 beurten


 

De zesde ronde op zondag werd gestart met de partij tussen Richard Stienezen en Rutger van Dijk waar Rutger liet zien dat hij de meerdere was in deze partij door met twee series van 9 de partij uit te maken in 18 beurten. Richard bleef steken op 26 caramboles. Op de andere tafel ging het om aansluiting voor het podium en eventueel het kampioenschap tussen Johan Jansen en Bert Spijker waar Bert Spijker met series van 5, 6,2 keer 7 n 8 de partij naar zich toe trekken. Johan bleef op 33 caramboles staan ondanks een serie van 11. De titelkandidaat Henry de Kouwer liet zien in de partij tegen Ronnie Geven dat het menens is. Na drie beurten stond hij al op 26 caramboles (H.S. 17) en met grote regelmaat denderde hij door, maar had toch nog 13 beurten nodig om de partij uit te maken. Ronnie had geen schijn van kans en sloot de partij af met 19 caramboles. De partij tussen de spelers van ons district was een teleurstelling voor Henk Brouwer die in Nick Jansen een tegestander had die de regel hanteert dat er geen cadeau's worden gegeven. In een eenzijdige partij maakte Nick de 55 caramboles in 27 beurten. Henk bleef op 35 caramboles steken en zag Henry de Kouwer de koppositie overnemen van hem.


 De slotpartij tussen Nick Jansen en Johan Jansen werd door Johan gewonnen in 24 beurten waardoor Johan de vierde plaats overneemt van Nick (55-43). Richard Stienezen tegen Ronnie Geven gaf geen verrassing en de eindstand was in 29 beurten 55  om 45 caramboles. Richard bezet hierdoor 8e plek in de eindstand. in een spannende partij tussen Rutger van Dijk en Bert Spijker werd in de 25e beurt de 55e carambole net gemist door Rutger en in deze beurt maakte Bert de laatste vijf caramboles die hem nog resteerde, (54-55 in 25 brt). De finalepartij om het kampioenschap was een ware trihler want bij de pauze was de stand 36-15 waar Henk Brouwer het voordeel genoot daar Henry 38 caramboles moest maken dus 19 om 23 voor de titel. Henk ging na de break zenuwachtig verder en Henry herpakte zich en bij een misser in de 18e beurt (serie van 8) bleef henk op 4 te maken staan. Henry gooide een serie 12 hierop en was bijna kampioen, Henk had geen antwoord en de serie van 8 bracht het kampioenschap op. Henk won wel in 20 beurten en behield de 2e plek.

Voor de uitnodiging  KLIK hier