Sponsoren

 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • A1biljarts.nl
 • Paperclip Silvolde
 • Taveerne Tolkamer
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • HPU
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • de pol
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
Home Algemeen

Archief - BNDST2DFUITSLAG 2016-2017

03 maart 2017

Moyenne van 2e plaats Jan Hendriks tot

Aantal caramboles 0

zaterdag

11-03-2017 10:30 - 00:00

zondag

12-03-2017 11:00 - 00:00

uitnodiging klik hier

VERSLAG DISTRICTSFINALE BANDSTOTEN 2e klasse
(deze districtsfinale wordt met 6 deelnemers gespeeld)

RONDE 1
Reinder Peters tegen Jan Stapelbroek.
Jan laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Hij begint zijn eerste beurt met een serie van 9. Reinder heeft wat moeite om mop gang te komen. In de 15e beurt is dan de stand 37 voor Reinder en 67 voor Jan. Drie beurten later is de partij gespeeld. Eindstand Reinder 45, Jan 75. Overigens beiden wel een mooie serie van 11. Reinder dus 0 wedstrijdpunten, Jan 2.

Jan Hendriks tegen Willy Dierssen.
Beiden kennen een redelijk goede start van deze partij. Na 7 beurten is de stand 23 voor Jan, 19 voor Willy. Over en weer worden mooi caramboles gemaakt. In beurt 16 neemt Jan met een mooie serie van 15 afstand van Willy. Stand is dan 42 voor Jan en 30 voor Willy. Na deze serie van 15 gaat het met Jan even wat minder. Willy maakt goed gebruik van deze wat mindere fase van Jan. Dit heeft als gevolg dat de stand in beurt 26 weer nagenoeg gelijk is. 58 voor Jan, 55 voor Willy. Vanaf dat moment blijft het een spannende partij. Het wordt dan ook een gedeelde partij. Jan maakt uit in 37 beurten. Willy heeft dan nog de gelijkmakende beurt. En dat wordt ook een echte gelijkmaker. Beiden dus 1 wedstrijdpunt.
Hans Evers tegen Jos Nieuwenhuis.
Jos gaat voortvarend van start. Hans kan niet lekker op gang komen en blijft de hele partij een beetje achter de feiten aanlopen. Dat blijkt dan ook uit de stand na 15 beurten. Hans heeft dan 20 caramboles tegenover 50 voor Jos. In beurt 21 weet Hans toch een mooie serie van 8 te maken maar het is te laat om Jos van de overwinning af te houden. Jos gaat gestaag door en weet deze partij in 27 beurten naar zich toe te halen. Eindstand 40 voor Hans, 75 voor Jos. Jos heeft daarmee dan zijn eerste 2 wedstrijdpunten verdiend.

RONDE 2
Jan Hendriks tegen Jos Nieuwenhuis.
Jan begint vanaf aquit met een serie van 13 maar valt daarna is het caramboles ‘sprokkelen’ voor hem. Jos begint gestaag in te lopen. Na beurt 10 staan ze gelijk. Allebei 21 caramboles. Daarna neemt Jos de leiding in deze partij en geeft zijn voorsprong niet meer uit handen. In 25 beurten is het pleit beslecht. Eindstand 55 voor Jan, 75 voor Jos (mooi moyenne van 3). Jos komt hiermee op 4 wedstrijdpunten, Jan blijft steken op 1 wedstrijdpunt.

Hans Evers tegen Jan Stapelbroek.
Hans begint deze partij en maakt vanaf het begin zijn duidelijk aspiraties duidelijk. Jan geeft goed tegengas maar Hans is in deze partij oppermachtig. In 13!! Beurten heeft Hans zijn 75 caramboles binnen. Een schitterend moyenne van 5.7. Jan maakt in de gelijkmakende nog 3 caramboles en komt daarmee op een totaal van 46. Dus ook voor Jan een zeer respectabel moyenne: 3.53!! Hans komt hiermee op 2 wedstrijdpunten, Jan blijft op 2 wedstrijdpunten staan.

Willy Dierssen tegen Reinder Peters.
Tot en met beurt 9 gaat het gelijk op. De stand is dan 14/14. Daarna neemt Willy geleidelijk een beetje afstand van Reinder. Beurt 16 laat dan een stand zien van 37 voor Willy en 28 voor Reinder. Echter, in beurt 17 maakt Reinder een mooie serie van 17 (hoe verzin je het: een serie van 17 in beurt 17) en neemt plotsklaps de leiding over (stand 37/45). Willy spartelt nog wel wat tegen maar kan het tij niet meer keren. Reinder maakt deze partij dan ook uit en wel in 26 beurten. Willy is blijven steken op 50 caramboles. Reinder komt hierdoor op 2 wedstrijdpunten, Willy blijft op 1 wedstrijdpunt staan.


RONDE 3
Willy Dierssen tegen Jan Stapelbroek.
Na beurt 13 laat deze partij een gelijke stand zien. Beide spelers 39 caramboles. Beiden spelen op dat moment een moyenne van 3. Willy wil uiteraard zijn ene wedstrijdpunt graag met 2 verhogen naar 3. Daar slaagt hij echter niet in. Jan loopt uit naar een stand van 47 om 63 na 20 beurten. In de 23e beurt maakt Jan de partij uit. Willy blijft hangen op 47 caramboles. Jan komt hierdoor op 4 wedstrijdpunten, Willy blijft staan op 1 wedstrijdpunt.

Jan Hendriks tegen Hans Evers.
Na zijn sublieme partij tegen Jan Stapelbroek laat zijn (naar eigen zeggen) concentratie hem in de steek. Ook Jan Hendriks heeft moeite met zijn concentratie op peil te houden. Dat uit zich dan ook in het verloop van deze partij. Echter, het concentratiegebrek van beide spelers brengt daardoor wel een spannende partij tot stand. Het blijft gelijk op gaan. Na 31 beurten is de stand 70/70. Het is Jan die de partij na 33 beurten naar zich toe haalt. Hans komt in de laatste 3 beurten niet meer tot scoren. Eindstand is dan dus 75 voor Jan tegen 70 voor Hans waardoor Jan op 3 wedstrijdpunten komt en Hans op 2 wedstrijdpunten blijft staan.

Jos Nieuwenhuis tegen Reinder Peters.
Een spannende partij met twee gezichten. Jos is goed op dreef hetgeen blijkt uit de stand na 20 beurten. Jos 70 en 60 voor Reinder. Echter, Jos mist een paar keer en geeft Reinder de mogelijkheid om toch nog weer bij te komen. Beurt 26 laat de stand Jos 74 en Reinder 68 zien. In beurt 27 maakt Jos uit. In de gelijkmakende beurt lukt het Reinder om toch nog de benodigde 7 caramboles te maken. Eindstand dus 75/75. Beiden een wedstrijdpunt waardoor Jos op 5 wedstrijdpunten en Reinder op 3 wedstrijdpunten.

Stand na de eerste wedstrijddag: 1)Jos Nieuwenhuis 2)Jan Stapelbroek 3)Reinder Peters 4)Jan Hendriks
5)Hans Evers en 6)Willy Dierssen.

RONDE 4
Hans Evers tegen Reinder Peters.
Deze partij komt een beetje stroef op gang en gaat gelijk op. Echter, in beurt 8 komt Reinder legt Reinder een mooie serie van 17 op de mat. Hans mist in beurt 9, Reinder maakt gelijk nog een serie van 11. Hierdoor is de stand ineens volop in het voordeel van Reinder. Stand op dat moment Hans 11/Reinder 40. Reinder geeft zijn voorsprong niet meer uit handen (in beurt 17 nog eens een serie van 11) en mag zich na 25 beurten winnaar noemen van deze partij met een mooi moyenne van 3.00. Hans krijgt 44 caramboles mee. Reinder komt hierdoor op 5 wedstrijdpunten, Hans blijft op 2 wedstrijdpunten staan.

Jan Hendriks tegen Jan Stapelbroek.
Jan Hendriks gaat heel goed van start. Jan Stapelbroek daarentegen komt heel moeilijk op gang. Dat blijkt ook uit de stand na 9 beurten. Jan Hendriks 39 (moyenne 4.33!!) tegen 19 voor Jan Stapelbroek. Daarna wordt over en weer wat caramboles ‘gesprokkeld’. Het lukt Jan Stapelbroek om in deze fase van de partij langzaam in te lopen met als gevolg dat de stand na 25 beurten gelijk is. Beiden 57 caramboles. En dit evenwicht blijft. Jan Hendriks komt in beurt 32 op 75 caramboles. Jan Stapelbroek staat dan op 70. In de gelijkmakende beurt maakt Jan Stapelbroek alsnog de resterende caramboles. Gevolg hiervan is dat Jan Stapelbroek op 5 wedstrijdpunten komt en dat Jan Hendriks op 4 wedstrijdpunten komt.

Willy Dierssen tegen Jos Nieuwenhuis.
Wanneer Jos deze partij weet te winnen staat hij met één been in de Gewestelijke Finale. Hij komt dan op 7 wedstrijdpunten en moet dan nog tegen Jan Stapelbroek die na zijn gelijke partij tegen Jan Hendriks op 5 wedstrijdpunten staat. Echter, Jos loopt tegen zijn eerste verliespartij aan. Het partijverloop is wisselvallig. Dan weer staat Willy voor (beurt 1: Willy 36 / Jos 31). Na beurt 18 zijn de zaken omgedraaid. Willy 48 tegen 58 voor Jos. Echter, na deze beurt val Jos stil. Willy daar tegenover gaat rustig verder met een mooie serie van 10 in de 23e beurt. Deze tik komt Jos niet meer te boven. In beurt 25 maakt Willy uit met een serie van 8. Jos mist in de gelijkmakende beurt en blijft op 62 caramboles ‘hangen’. Gevolg is dat Willy naar 3 wedstrijdpunten gaat en Jos op 5 wedstrijdpunten blijft staan. Voor de toeschouwers een leuk vooruitzicht richting de nog te spelen partij tussen Jos en Jan Stapelbroek.

RONDE 5
Jan Hendriks tegen Reinder Peters.
Reinder staat op 5 wedstrijdpunten. Bij winst komt hij op 7 wedstrijdpunten en heeft ook hij uitzicht op de Gewestelijke Finale. Jan staat op 4 wedstrijdpunten. Reinder komt echter absoluut niet in zijn spel. De hele partij blijft hij achter de feiten aanlopen. Jan Hendriks daarentegen speelt een constante, goede partij. Het vrij grote verschil in deze partij komt dan ook duidelijk naar voren in de eindstand van deze partij. In 19!! beurten wint Jan deze partij (moyenne 3.94!!). Reinder heeft dan 42 caramboles weten te scoren. Gevolg is dat Jan op 6 wedstrijdpunten komt en dat Reinder op 5 wedstrijdpunten blijft staan.

Willy Dierssen tegen Hans Evers.
Deze partij verloopt voor Hans niet goed. Kan zich niet goed concentreren. Willy speelt constant. Het verschil komt dan ook goed tot uitdrukking na beurt 18. Stand is dan Willy 44 / Hans 24. Willy laat deze partij dan ook niet uit handen glippen. Eindstand na 36 beurten is 75 voor Willy tegenover 55 voor Hans. Willy eindigt hiermee op 5 wedstrijdpunten / Hans op 2 wedstrijdpunten.

Jan Stapelbroek tegen Jos Nieuwenhuis.
Beiden staan op 5 wedstrijdpunten. Dus de winnaar van deze partij wordt districtskampioen en mag ons district gaan vertegenwoordigen bij de Gewestelijke Finale; samen met?? De kans is groot dat dat dan Jan Hendriks gaat worden. Die heeft al 6 wedstrijdpunten met een car.perc. van 94,66%. Alleen bij een gedeelde partij gaan beide spelers van deze partij door.
Vanaf het begin blijft het een spannende (finale?)partij. Beide spelers doen niet voor elkaar onder en blijven beide ook goed geconcentreerd. Ook het publiek geniet van deze spannende pot.
Tot en met beurt 8 heeft Jan de leiding in deze partij. In beurt 9 maakt Jos een serie van 10 waardoor deze op voorsprong komt. Stand op dat moment Jan 29 / Jos 33. Daarna blijft Jos voor staan. Hij geeft deze partij niet meer uit handen. Gevolg van deze partij is dat Jos districtskampioen wordt en dat Jan Hendriks als 2e is geëindigd. Jos accepteert de uitnodiging om namens het district deel te nemen aan het Gewestelijk Kampioenschap. Jan Hendriks bedankt voor deelname aan het Gewestelijk Kampioenschap. Jan Stapelbroek accepteert dan alsnog om de plaats van Jan Hendriks over te nemen.

Namens café De Buitenmolen en biljartvereniging De Buitenmolen alle spelers bedankt voor twee leuke en spannende wedstrijddagen. Wij wensen Jos Nieuwenhuis en Jan Stapelbroek uiteraard heel veel succes bij de Gewestelijke Kampioenschappen.
Voor meer foto’s van deze finale volg deze link

www.bvdebuitenmolen.nl/content/df-bandstoten-2e-klasse/

 

 winnaar jos