Sponsoren

 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • A1biljarts.nl
 • Taveerne Tolkamer
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Paperclip Silvolde
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • HPU
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • de pol
Home Algemeen

Archief avond - 2018 2019 Nationale finale driebanden 1e klasse

05 januari 2019

Moyenne van tot

Aantal caramboles 0

Zoals in menig nationale finale gebeurt, zijn ook bij de finale driebanden 1e klasse klein op 4, 5 en 6 januari 2018 bij Hotel Leemreis in Hengelo (GLD), het domicilie van BV. Concordia ’54, tijdens de 1e ronden de verschillen nog niet groot.

Na een 1e ronde is er wel wat verschil maar wanneer de finalisten gewend zijn geraakt aan het materiaal, de meeste schroom van zich af hebben geworpen en hebben gezien wat de sterke (en zwakke) punten zijn van de anderen komen de verschillen zo langzaam maar zeker boven drijven.

Na ronde 4 blijkt dat de bovenste 2 resp. Brian Bakkers en Erik Vos qua moyenne (07,05 en 0,729) en 7 en 6 punten zich wat afzonderen van de rest. Henk Meijer volgt goed met een moyenne van 0,706 maar staat op 2 punten.

Nu de deelnemers wat gesetteld zijn zien we het aantal beurten dat nodig is om een partij winnend af te sluiten dalen. Mooi voorbeeld is de winstpartij van Erik Vos in 28 beurten tegen Henk Meijer. Dat terwijl na 2 beurten de stand 12 – 3 met een serie van 8 is in het voordeel van Henk!

Vooral  voor de deelnemers in de middenmoot is deze fase van het toernooi van belang, bij winst is er nog wat mogelijk, bij verlies haakt men af en is veroordeeld tot de onderste regionen. Dat resulteert in partijen waarbij de angst regeert en men vooral bezig is om het de tegenstander niet te makkelijk te maken. Dat kost een paar beurten maar de plek op de ranglijst is immers belangrijker dan het uiteindelijk eindmoyenne.

Hopelijk trakteren de deelnemers het publiek nog op een paar mooie partijen wanneer er vrijuit gespeeld kan worden

In de 5de ronde worden we inderdaad getrakteerd op prachtige partijen! Wat te denken van winst van Nick Keupink in 22 beurten tegen René Langenbach ( 30 – 21). In de 2e helft van de 5e ronde levert opnieuw Erik Vos een mooie bijdrage door Frank Witterland in 27 beurten te verslaan (30 – 13). Tegelijkertijd ontspint zich een boeiend gevecht op de andere tafel tussen Jeffrey Cornelissen en Brian Bakkers. Hierbij trekt uiteindelijk Jeffrey aan het langste eind en wint de partij in 39 beurten (30 – 19).

Het belooft nog een spannende strijd te worden om de grootste beker. Erik Vos voert nu de ranglijst aan ( 8 pnt. 0,788) voor Nick Keupink (7pnt – 07,66). Op de 3e plaats volgt Brian Bakkers ( 7 pnt – 0,665) die door zijn verlies in de 5e ronde een plekje zakt. Zelfs Jeffery Cornelissen op plek 4 ( 6 pnt – 0,703) heeft theoretisch nog een kans op de 1e plek.
In de 6e ronde neemt Frank Witterland het in de 1e helft op tegen René Langenbach waarbij Frank in slechts 29 beurten 2 punten toevoegt aan zijn totaal!
Op de andere tafel neem Jeffrey Cornelissen het op tegen Henk Meijer en hier is Jeffrey de bovenliggende partij. In 37 beurten delft Henk Meijer het onderspit.

De partij tussen Brian en Nick gaf aan dat Brian zijn verliespartij nog niet had verwerkt en scoorde met een moyenne van 0,542 slecht, Tot de 20e beurt waar de stand 15-15 was  gaf hij nog wel tegendruk. Echter na 35 beurten had Nick met zeer geconcentreerd spel de partij uit in 35 beurten. Op het andere biljart speelden Robert en Erik een spannende strijd. Hier had Robert het geluk aan zijn zijde die hij in vorige partijen had gemist. Erik had minder geluk en moest zijn meerdere erkennen in Robert. Erik kwam 4 caramboles tekort in 42 beurten. Hierdoor wordt de finale spannend daar er drie kanshebbers zijn voor de felbegeerde titel

Henk en Rene gingen in de finalepartij een lange partij in 55 beurten spelen waar een overwinning  voor Rene  waar Henk 23 caramboles tegenover zette. Op biljart 2 werd het zege voor Robert Houben die zich hierdoor van de onderste plaatsen verwijderde. Het werd een uitslag van 30-25 in 38 beurten.

 De finalepartij tussen Brian en Erik had een spannend verloop. Brian speelde in het begin een slide partij en nam een redelijke voorprong van 8 caramboles (15-7) Erik vocht terug en kwam op 29-28 in 37 beurten. Erik maakt uit 41 beurten en de nabeurt van Brian zit erop en een gelijkspel is het resultaat.

Dus hierdoor is het resultaat ui t de andere partij belangrijk. Jeffrey speelde sterk tegen Nick en in de 33e beurt is het 28-15, dus is een zware klus voor Nick om het tij te keren. Jeffrey wordt kampioen in 36e beurt waar Nick op 18 caramboles blijft steken