Sponsoren

 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • HPU
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • de pol
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • A1biljarts.nl
 • Paperclip Silvolde
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Taveerne Tolkamer
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
Home Algemeen

Archief avond - 2018-2019 Uitslagen Gewestelijke finale

12 oktober 2018

Moyenne van 0.250 tot 0.400

Aantal caramboles 20

VERSLAG GEWESTELIJKE FINALE DRIEBANDEN KLEIN 3e KLASSE / 20 caramboles
(12, 13 en 14 oktober, speellocatie café De Buitenmolen Zevenaar).

Aan deze finale wordt deelgenomen door:
- Willem Siebers, De Tapperij, district Doetinchem en omstreken, moy. 0,444;
- René Vaanholt, Het Twentse Bos, district Twente, moy. 0,423;
- Harry Peeters, ’t Stuupke, district Berkel en Slinge, moy. 0,382;
- Gert Susebeek, De Nijman, district Doetinchem en omstreken, moy. 0,381;
- Bennie Knol, BV ’74, district Twente, moy. 0,373;
- André Overbeek, De Kroon Eibergen, district Berkel en Slinge;
- Willie Spiegelenberg, Deventer’83-AMS Bruijns, district Stedendriehoek, moy. 0,343 en
- Martien Nijland, De Voorstad, district Stedendriehoek, moy. 0,343.

RONDE 1
Ee
Gert begint goed aan zijn partij. In 14 beurten weet hij 9 caramboles te  maken. Bennie daarentegen komt heel erg moeizaam op gang. Hij scoort zijn eerste carambole in de 24e beurt. Gert blijft gestaag doorgaan, sprokkelt her en der zijn puntjes bij elkaar. Bennie blijft de hele partij achter de feiten aanlopen. Eindstand na 55 beurten: Bennie 9 tegen 20 voor Gert.
Harry Peeters tegen André Overbeek
Beiden beginnen goed aan hun partij. 4 tegen 4 na de 4e beurt. De partij blijft redelijk gelijk opgaan, getuige de stand na 37 beurten. Harry 12 tegen 14 voor André. Dus een licht overwicht voor André. Echter, André valt hierna helemaal stil terwijl Harry puntjes blijft vergaren. André weet nog een paar keer te scoren maar het is Harry die de partij in 59 beurten naar zich toehaalt. Eindstand: Harry 20/André 17.
Willem Siebers tegen Martien Nijland
Martien begint goed. 3 uit 4, 4 uit 6 en 5 uit 9 beurten. Willem heeft wat meer moeite om op gang te komen. Na 9 beurten staat hij op 3. Martien gaat vanaf dat moment wat minder scoren. Willem ruikt zijn kans en na 23 beurten is de zaak omgedraaid. Stand 10 voor Willem tegen 7 voor Martien. Willem blijft puntjes binnenhalen, Martien kan helaas voor hem geen goed antwoord geven. Na 62 beurten is het Willem die aan het langste eind trekt: Willem 20/Martien 16.
Willie Spiegelenberg tegen René Vaanholt
Beiden beginnen met 7 poedels. Dan komt de partij langzaam op gang waarbij René na 23 beurten een duidelijke voorsprong heeft opgebouwd. Stand is dan Willie 7/René 12. Willie probeert er alles aan om terug te komen in de partij (tussendoor nog een mooie serie van 3) maar het mag niet meer baten. René wint de partij in 50 beurten. Eindstand: Willie 15/René 20.

Na de eerste ronde staat het toernooi gemiddelde op 0,30.

RONDE 2
Willie Spiegelenberg tegen Harry Peeters
Beide spelers komen stroef op gang. Na 26 beurten staan beiden op 6. Daarna begint het bij Harry een beetje beter te lopen. Het blijft sprokkelen maar toch. Willie blijft problemen houden. Her en der een puntje; het blijft een beetje vechten tegen de bierkaai. Na een vrij lange partij is het Harry die de winst binnenhaalt. Eindstand: Willie 11/Harry 20.

 

André Overbeek tegen Willem Siebers
Dit wordt een mooie, korte partij. Beide spelers blijven continu tegen elkaar opgewassen. Geen grote series maar wel redelijk constant bezig. Vanaf beurt 40 weet André een definitief gaatje te slaan met als gevolg dat hij de partij in 42 naar zich toe trekt. Eindstand André 20/Willem 16.
Bennie Knol tegen René Vaanholt
Bennie is duidelijk van plan om zich te revancheren t.o.v. zijn eerste partij. Hij begint dan ook heel voortvarend. Na 11 beurten 9 caramboles. René kan het geweld van Bennie niet aan. Hij staat dan nog op 0. In de loop van de partij loopt René wel iets in maar hij moet na 58 beurten toch de winst aan Bennie laten. Eindstand Bennie 20/René 15.
Gert Susebeek tegen Martien Nijland
Een spannende partij. De beide heren geven elkaar geen krimp. Beurt 44 beiden 15, beurt 53 beiden 18. Ze maken er dan ook een remise partij van. Na 58 beurten hebben beiden de 20 caramoles te pakken
Na de eerste ronde staat het toernooi gemiddelde op 0,310.


RONDE 3
Willem Siebers tegen Rene Vaanholt
Willem heeft er zin in. 15 caramboles in 21 beurten. Rene is overdonderd door dit ‘geweld’ hetgeen ook mag blijken uit het feit dat hij op dat moment 2 caramboles heeft weten te maken. Hierna valt Willem wel wat terug maar Rene kan dat geen ‘positief misbruik’ van maken. Het duurt dan toch nog tot de 51e beurt dat Willem de partij naar zich toehaalt. Eindstand Willem 20/Rene 6.
Bennie knol tegen Andre Overbeek
Beiden hebben moeite met de eerste partij van deze dag. Na 26 beurten is de stand 6 voor Bennie tegen 7 voor Andre. Het wordt een partij van punten sprokkelen. Het is dan Bennie die in 59 beurten weet te winnen. Eindstand Bennie 20/Andre 17
Willie Spiegelenberg tegen Gert Susebeek
In deze partij heeft met name Willie moeite om op gang te komen. Eerst in de 14e beurt scoort hij. Gert begint vanaf het begin te sprokkelen. Met een serie van 3 in beurt 20 en een serie van 3 in beurt 25 neemt hij duidelijk afstand van Willie. Die blijft de hele partij achter de feiten aanlopen. Na 35 beurten is het Gert die de partij wint. Eindstand Wille 7/Gert 20.
Martien Nijland tegen Harry Peeters
Beurt 15 geeft een stand van 6 voor Martien tegen 5 voor Harry. Naarmate de partij vordert is het Martien die na 26 beurten duidelijk de leiding neemt. Martien 12/Harry 6. Maar Harry blijft knokken. Stand na 49 beurten beiden op 18. Deze partij verdiend eigenlijk een remise. En dat gebeurt dan ook. Na 53 beurten beiden 20 caramboles.
Het toernooigemiddelde na 3 ronden is 0,316.

RONDE 4
Willem Siebers tegen Willie Spiegelenberg
Willie neemt voortvarend de leiding in deze partij. Na 6 beurten is de stand Willem 6/Willie 8!! Daarna echter zwakt het bij Willie af en komt Willem steeds beter in zijn spel. Na 15 beurten zijn de rollen omgedraaid. Willem 12 tegen 9 voor Willie. Het is dan ook Willem die deze partij wint in 30 beurten. Eindstand Willem 20/Willie 15.
Martien Nijland tegen Andre Overbeek
De heren gaan gelijk op in deze partij. Tussenronden: beurt 20 beiden 11 caramboles; beurt 44 Martien 16/Andre 15; beurt 53 Martien 18/Andre 17. Ondanks de lichte achterstand voor Andre is hij het toch die partij in 63 beurten wint. Eindstand Martien 19/Andre 20.
Gert Susebeek tegen Rene Vaanholt
Gestaag neemt Rene de leiding in deze partij. Na 15 beurten is de stand 3 voor Gert tegen 7 voor Rene. Na 39 beurten heeft hij de voorsprong uitgebouwd naar een verschil van 6 (Gert 10/Rene 16) Gert zit vanaf beurt 33 in een redelijke dip. Rene valt iets terug, Gert weet de spanning terug te brengen. Beurt 56: Gert 17/Rene 19. In de 58e beurt trekt Rene aan het langste eind. Eindstand Gert 17/Rene 20.
Harry Peeters tegen Bennie Knol
Om kort te zijn dit wordt een korte partij. Na beurt hebben beiden 14 caramboles. In de volgende 6 beurten Daarna trekt Bennie de partij snel naar zich toe. Harry moet het met lede ogen aanzien. Eindstand Harry 14/Bennie 20.
Het toernooigemiddelde na 4 ronden is 0,329.


RONDE 5
Gert Susebeek tegen Andre Overbeek
De heren maken er een mooie, spannende partij van. Dat spannende zat in de staart van de partij. Gert bleef een aardig eind achter op Andre. Stand na 13 beurten Gert 1/Andre 8. Andre valt zo goed als stil, Gert begint puntjes binnen te halen met als gevolg dat na 42 beurten de stand 16 voor Gert is tegen 18 voor Andre. Twee beurten later is de winst voor Andre. Eindstand Gert 17/Andre 20.
Martien Nijland tegen Rene Vaanholt
Gezien het verloop van de partij heeft Martien de beste kansen om deze partij te winnen. Even een paar tussenstanden: beurt 15 Martien6/Rene 3; beurt 30 Martien 12/Rene 8. Daarna hebben beiden een vrij lange dip. Rene komt goed terug. Martien heeft in de beurten 66 en 67 enorm pech. Bij Rene gaat alles wel net goed. Partij is in 67 beurten dan toch voor Rene. Eindstand Martien 19/Rene 20.
Bennie Knol tegen Willie Spiegelenberg
Een leuke partij die eigenlijk de hele tijd mooi gelijk op gaat. Bennie goed geconcentreerd mede uiteraard omdat hij in de top van het klassement meedraait. Het is in dit geval dan ook Bennie die 47 beurten nodig heeft om de partij op zijn naam te kunnen schrijven. Willie heeft goed partij gegeven maar moest in Bennie zijn meerdere erkennen. Eindstand Bennie 20/Willie 16.
Willem Siebers tegen Harry Peeters
Ook voor Willem is dit een partij van groot belang. Zijn naaste belager (Bennie Knol) heeft zijn partij gewonnen en staat op 8 punten. Tot en met beurt 41 gaat de partij gelijk op. Willem 13/Harry 12. Beiden hebben het dan een aantal beurten moeilijk maar het is Willem die de ban doorbreekt. Hij wint de partij in 57 beurten en komt daarmee dus ook op 8 punten alleen met een hoger carambole percentage. Eindstand Willem 20/Harry 13.
Het toernooigemiddelde na 5 ronden is 0,331.

RONDE 6
Harry Peeters tegen Rene Vaanholt
Voor Rene is dit een cruciale partij. Hij staat 4e met 6 punten. Voor hem staan Willem Siebers en Bennie Knol met ieders 8 punten. Om aan te haken moet hij deze partij winnen. En dat doet hij dan ook. Hij is goed geconcentreerd en speelt een solide partij. Dat blijkt ook uit het feit dat hij in 33 beurten deze partij wint (moy. 0,606!!!).  Harry komt de hele partij niet in zijn spel. Eindstand Harry 6/Rene 20.
Willie Spiegelenberg tegen Andre Overbeek
Andre staat derde met 6 punten en wil dus graag bij de eerste drie blijven. Willie heeft nog geen partij kunnen winnen en wil dus toch ook wel graag een persoonlijk moyenne kunnen noteren. Het wordt een goede, gelijk opgaande partij. Stand na 41 beurten Willie 16/Andre 15. Het is dan toch Willie die de partij weet te winnen in 46 beurten en dus een persoonlijk moyenne heeft. Andre haakt hierdoor af bij de eerste drie en zakt af naar de vierde plaats. Eindstand Willie 20/Andre 16.
Bennie Knol tegen Martien Nijland
Bennie staat tweede met 8 punten. Er is hem dus alles aan gelegen om deze partij te winnen en mee te blijven doen voor het kampioenschap. Tot en met beurt 15 gaat het redelijk gelijk op. Bennie 7/Martien 9. Daarna neemt Martien langzaam maar zeker afstand met als gevolg dat hij zich na 41 beurten winnaar mag noemen van deze partij. Eindstand Bennie 16/Martien 20.
Gert Susebeek tegen Willem Siebers
Willem staat eerste met 8 punten. Omdat Bennie heeft verloren geeft winst hem een riant uitzicht op het kampioenschap. Opdracht voor hem dus duidelijk. Gert kan helaas voor hem geen partij geven. Stand na 21 beurten Gert 3/Willem 10. Gert sprokkelt dan nog wel een paar puntjes maar het is Willem die de partij in 41 beurten wint. Eindstand Gert 8/Willem 20.
Het toernooigemiddelde na 6 ronden is 0,339.

RONDE 7
Willie Spiegelenberg tegen Martien Nijland
Voor beiden staat niet veel meer op het spel. Zou eventueel stuivertje wisselen kunnen worden tussen de plaatsen 7 en 8. Martien nu op plaats 7, Willie nu op plaats 8. En dar gebeurd dan ook. In een vlotte partij waarin Willie vanaf het begin de leiding neemt weet hij in 32 beurten de winst te claimen. Martien kwam er in deze partij niet echt aan te pas. Eindstand Willie 20/Martien 9.
Harry Peeters tegen Gert Susebeek
Gert en Harry staan beiden op 5 punten op de plaatsen 5 en 6. Bij winst kan één van de beiden (tijdelijk?) doorschuiven naar de 4e plaats. Bij gelijkspel zijn de plaatsen 5 en 6 definitief. Beiden gaan moeizaam van start. Stand na 30 beurten is Harry 7/Gert 6. Langzamerhand gaat het bij beide heren iets beter hetgeen na 55 beurten resulteert in de stand Harry 16/Gert 17. Drie beurten later maakt Gert de partij uit. Eindstand Harry 16/Gert 20.
Andre Overbeek tegen Rene Vaanholt
Andre staat op plaats 4. Rene op plaats 3. Bij winst voor Andre wordt hij 3e. Het wordt een goede partij. De heren leggen elkaar het vuur na aan de schenen. Stand na 34 beurten is Andre 12/Rene 11. Het blijft steeds gelijk opgaan maar het is Andre die de partij wint en dus op de 3e plaats eindigt. Eindstand Andre 20/Rene 17.
Bennie Knol tegen Willem Siebers
Willem is eigenlijk al zo goed als kampioen. Voor Bennie is het belangrijk om de 2e plaats vast te houden. Willem kan deze laatste partij niet winnen en verliest met 6 caramboles tekort. Eindstand Bennie 20/Willem 14.
Het toernooigemiddelde na 7 ronden is 0,340.

Willem dus kampioen. Echter, hij wordt voor het gewest Noord Oost Nederland niet afgevaardigd naar het NK. Reden hiertoe is dat (achteraf bekeken) er van hem geen officieel moyenne is en hij ook geen voorwedstrijden heeft gespeeld waardoor er alsnog een officieel moyenne was ontstaan. Heel vervelend voor hem uiteraard. Gevolg hiervan is dat Bennie Knol wordt afgevaardigd en Andre Overbeek als reserve bereid is om over te nemen mocht Bennie verhinderd zijn. We wensen Bennie (of eventueel Andre) uiteraard heel veel succes bij het NK.
 

 


  DSC03501