Sponsoren

 • de pol
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • A1biljarts.nl
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Taveerne Tolkamer
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
 • Sponsor van KNBB Doetinchem
Home Algemeen

Nieuwsbrief van KNBB december 2020

Het jaar 2020 is bijna ten einde. Normaal een periode om terug te blikken op alle (sportieve) hoogtepunten en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar geleden konden wij ons niet voorstellen dat het virus wat toen nog in China was, dit jaar zoveel impact op ons dagelijks leven en de biljartsport zou hebben. Over heel 2020 zijn er 222 leden ons ontvallen. Verschrikkelijk voor de gezinnen, familie en vrienden van deze leden. Maar ook voor de team- en clubgenoten van deze leden heeft dat enorme impact. Juist nu zo van belang om in contact te blijven met onze vrienden, familie, team- en clubgenoten. En dat gaat nu met de nieuwe maatregelen nog moeilijker omdat nu ook alle sportaccommodaties dicht zijn. Maar laten we hopen dat de stevige maatregelen die in ieder geval tot 19 januari duren positief effect hebben zodat er daarna weer wat perspectief komt voor biljarten. In deze laatste corona update voorzien wij u graag van de laatste informatie zodat u deze informatie ook kunt delen met de verenigingen.


 


Toespraak Premier Rutte | consequenties voor sport | aangepast protocol en FAQ

Op 14 december sprak Premier Mark Rutte het land toe. Zijn toespraak bevatte veel strenge maatregelen om het Coronavirus onder controle te krijgen. De maatregelen voor de sport zijn verwerkt in een aangepast sport protocol en in de FAQ.

 

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn de volgende maatregelen voor sport van kracht vanaf 15 december:

buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit;

in een binnenruimte is sporten niet toegestaan;

groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden;

sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden;

voor topsporters gelden uitzonderingen.

Dit betekent dat naast de horeca, sportkantines nu ook alle sportaccommodaties dicht zijn.


 

 

Het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ zijn hierop aangepast en te vinden op nocnsf.nl:

klik hier voor het aangepaste Protocol Verantwoord Sporten

klik hier voor de aangepaste FAQ’s

 


 

Enquête gevolgen corona: somber beeld biljart/darthoreca, zalen, en cafés
Net als bij het begin van de coronacrisis heeft de KNBB, ditmaal samen met de NDB, een enquête uitgestuurd over de gevolgen van de coronacrisis. Een enquête gericht op biljart/darthoreca, zalen, en cafés met concrete vragen zoals: het verwachte omzetverlies voor een jaar indien de lokaliteit kort, middellang of lang gesloten zou moeten blijven, de verwachting of de lokaliteit met de huidige steunmaatregelen het zal gaan redden, welke steunmaatregelen worden gebruikt, en of er behoefte is aan een branchevereniging die opkomt voor hun belangen. De resultaten zijn gedeeld met NOC*NSF, VWS en de woordvoerders sport van de Tweede Kamer.


 


Erkende topsportlocatie voor biljarten bevestigd
NOC*NSF plaatst SIS Billiards Experience Center op lijst erkende topsportaccommodaties waar onder strikte voorwaarden door selectiespelers getraind en onderling gespeeld mag worden. De KNBB heeft zich hier hard voor gemaakt niet alleen met als doel om een deel van de selectiesporters en talenten te kunnen laten trainen maar ook om perspectief voor de gehele biljartsport op termijn mogelijk te maken. Van belang dat we laten zien dat onder voorwaarden biljarten kan, waarmee we nu inzetten om het invitatietoernooi The Duke Challenge voor elkaar te krijgen. Wat vervolgens dan weer helpt om ook ruimte te krijgen voor onze topcompetities. Als dat allemaal lukt en goed verloopt kan er hopelijk op termijn ook ruimte voor overige competities en toernooien ontstaan.


 


Steeds meer biljartclubs melden niet-competitie spelende leden aan, help ook mee!
Het was jarenlang een groot probleem voor de KNBB: relatief veel biljartclubs die alleen hun competitie spelende leden aanmeldden als lid van de KNBB, maar de overige spelers niet. Inmiddels lijkt er sprake van een trend dat steeds meer biljartclubs ook hun niet-competitie spelende leden aanmelden als lid. Op KNBB.nl delen we uitgebreide artikelen over vier prominente clubs waar dit onlangs is gebeurd: het biljartbolwerk Horna uit Hoorn, het op jeugd gerichte BV Acquit uit Woerden, het gloednieuwe Buurt- en Biljartcentrum Castricum en één van de snelst groeiende verenigingen van ons land, ’t Ivoor uit Boxtel. Deze verenigingen geven het goede voorbeeld en roepen anderen dit voorbeeld te volgen. Hoe meer clubs dit doen hoe meer we met elkaar het verschil kunnen maken. Zie https://www.knbb.nl/nieuws/steeds-meer-biljartclubs-melden-nietcompetitie-spelende-leden-aan

KNBB Vereniging Carambole (KVC) heeft een speciale actie om de verenigingen die hun nietā€competitie spelende leden nog dienen aan te melden. tegemoet te komen. KVC geeft een "welkomstkorting" van 50% op die toch al lage contributie, en per lid betaalt u dan slechts €2.50 i.p.v. €5. Dit geldt voor de periode van 1 augustus 2020 t/m 1 mei 2021, het eerste lidmaatschapsjaar dus. Alle info via deze link, aanmelden bij de Ledenadministratie la@knbb.nl o.v.v. “Aanmelding 5-Euro leden met kortingsactie KVC.


 


Biljarten opnieuw in een landelijke campagne zichtbaar


De strategie om met innovatie en projecten ook meer zichtbaarheid in media te genereren werpt zelfs in dit bijna sportloze jaar haar vruchten af. Eerder was biljarten al opgenomen in de landelijk mediacampagne van VWS over eenzaamheid, onlangs in de VWS-campagne Dranquilo en vanaf deze week ook in de campagne ‘Belang van Sportclubs’ van het NOC*NSF. De inzet van de KNBB op meer promotie van biljarten begint steeds meer zichtbaarheid op te leveren. Zeker in deze tijd waarin biljartevenementen en competities ontbreken helpen deze campagnes om de aandacht op biljarten en het belang daarvan zichtbaar te houden.


 


E-magazine Sportvakbeurs


Onlangs verscheen een inspirerend en interactief sportmagazine. Het magazine staat boordevol nieuwe ontwikkelingen, interessante interviews met vooraanstaande mensen uit de sportbranche, actuele onderwerpen en innovaties op het gebied van de dynamische sportsector. En ook twee projecten van de KNBB zijn hierin opgenomen. iPool en Tijd voor Krijt op pagina 132/133. Magazine is gratis te lezen via https://nationalesportvakbeurs.nl/emagazine/01/


Gratis bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor districten en hoge korting voor de aangesloten verenigingen.


Alle aangesloten biljartverenigingen kunnen voor slechts €35,- per jaar een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. En voor de districten heeft de KNBB het al afgedekt! Graag verzoek dit op uw website kenbaar te maken zodat zoveel als mogelijk verenigingen hiervan op de hoogte te zijn. Zie https://www.knbb.nl/nieuws/bestuurdersaansprakelijkheid-voor-verenigingen-voor-slechts-%E2%82%AC35-jaar


 

Tijd voor Krijt


Eerder hebben wij u bericht over het maatschappelijke project Tijd voor Krijt waarvoor we zelfs verrast werden met een werkbezoek van de Koning. Helaas kunnen de geplande Tijd voor Krijt-activiteiten door de sluiting niet plaatsvinden maar wel leuk om met u te delen is dat we vanaf heden een eigen Tijd voor Krijt bestelwagen hebben die volgend jaar ingezet gaat worden voor het leveren van de tafelbiljarts voor de verschillende deelnemende sportkantines en buurthuizen. Meer informatie over Tijd voor Krijt zie www.tijdvoorkrijt.nlSluiting Bondsbureau


Vanwege de feestdagen is het bondsbureau vanaf 18 december tot 4 januari gesloten.
Als er bij u naar aanleiding van Corona vragen zijn dan kunt u deze het beste stellen via info@knbb.nl. Wij zullen er ondanks de sluiting er alles aan doen om deze zo snel als mogelijk te beantwoorden.

 

Ondanks de beperkingen vanwege de lock-down wensen wij u en uw familie fijne kerstdagen toe. Wij spreken de hoop uit dat we in 2021 afscheid kunnen nemen van Corona en we daardoor weer in staat zijn om aan het biljart sportief plezier te beleven. Houd contact met uw vrijwilligers, vrienden, club- en teamgenoten en het belangrijkste blijf gezond!

 

 

Met sportieve groet,

 

Willem La Riviere

directeur

Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB)

Wilt u het laatst gepubliceerde nieuws m.b.t. het KNBB Corona beleid lezen KLIK DAN HIER